26-bereznia-vsesvitnii-den-vermutu-den-prydumai-svoie-sviato

26 березня: Всесвітній день вермуту, День "Вигадай своє свято"

 • 30453 переглядiв

Сьогодні, 26 березня, усі любителі коктейлів можуть долучитися до Всесвітнього дня вермуту. Подія була започаткована відомим барменом та виробником вермутів Джанкарло Манчіно.

Сьогодні, 26 березня, усі любителі коктейлів можуть долучитися до Всесвітнього дня вермуту, пише УНН.

Подія була започаткована відомим барменом та виробником вермутів Джанкарло Манчіно.

Вермут - купажне ароматизоване вино. Його виготовляють з вина із відбірного білого та червоного винограду додаванню більше тридцяти різноманітних трав, квітів, фруктів і насіння. Зокрема, кардамону, імбиру, шафрану, ромашки, ванілі, мускатного горіху, м'яти тощо.

Першим центром виробництва вермутів було італійське місто Турин, що розташоване у області П'ємонт, відомій своїми родючими рівнинами. Вирощуваний на них виноград давав сухі і м'які білі вина, а з схилів Альп, що перебувають в цій області, збирали багаті ароматами рослини. Трохи пізніше виробництво вермутів одержало свій розвиток також у Флоренції і Венеції.

Винахідником вермуту вважають Антоніо Карпано, який започаткував його продаж у 1786 році. У кінці XVIII століття в Італії окрім дому були засновані також фірми Cinzano, Martini, Gancia. Згодом з'явилися і французькі фірми по виробництву вермутів.

Вермут є основою для таких культових коктейлів як Мартіні, Манхеттен, Негроні, Американо та багатьох інших.

Також сьогодні можна долучитися до незвичної події "Вигадай своє свято". Її заснували винахідники оригінальних свят подружжя Рут та Томас Рой.

У цей день всім бажаючим пропонується започаткувати своє оригінальне свято та запросити на його відзначення усіх своїх друзів.

Ще 26 березня своє професійне свято відзначають помічники юристів.

Помічники юристів в своїй роботі більше зосереджені на адміністративних та допоміжних завданнях. Але їхня роль важливіша, ніж може здатися на перший погляд. Юридичні фірми, які не визнають унікальну роль помічників юристів досить часто стикаються з численними проблемами в організації своєї роботи.

За церковним календарем сьогодні Собор архангела Гавриїла. Саме Гавріїл сповістив Захарія, що у нього народиться син, якого треба назвати Іоанном, і який хреститиме Ісуса.

А також повідомив Діві Марії, що вона зачала від Святого духа і народить Сина Божого.

Іменини сьогодні святкують Гаврило, Степан, Алла, Лариса.