40-ubyto-i-140-poraneno-pid-chas-teraktu-v-pidmoskovnomu-krokus-siti-kholi-porusheno-kryminalnu-spravu-roshvardiia-shukaie-terorystiv

40 убито і 140 поранено під час теракту в підмосковному "Крокус Сіті Холі": порушено кримінальну справу, росгвардія шукає терористів

 • 46086 переглядiв

Унаслідок теракту в підмосковному "Крокус Сіті Холі" загинули щонайменше 40 осіб, 140 дістали поранення, 77 госпіталізовано. Російська влада шукає два автомобілі Renault, які, імовірно, використовували терористи, що підпалили торговий центр і влаштували там стрілянину.

Унаслідок теракту в підмосковному "Крокус Сіті Холі" загинули 40 осіб, ще 140 травмовано, 77 із них госпіталізовано. Росгварія розшукує два  автомобілі марки "рено", на яких, імовірно, поїхали терористи, які вчинили підпал ТЦ. Про це пишуть росЗМІ посилаючись на заяви ЦГЗ ФСБ, передає УНН.

Кількість постраждалих унаслідок теракту в Підмосков'ї збільшилася до 140 осіб. 77 із них госпіталізовано. Також, за даними ФСБ, щонайменше 40 людей загинули.

- пишуть рос ЗМІ.

Деталі

Концертний зал продовжує горіти. Вогнем охоплено 12900 квадратних метрів, локалізувати пожежу поки не вдається. З будівлі Крокус Сіті Холу чути звуки вибухів. Ймовірно, розриваються газові балони всередині. Також чутно і видно обвалення конструкцій. До гасіння пожежі залучили вертольоти.

Територія навколо оточена, працюють усі оперслужби. Зокрема на місці пожежі понад 50 бригад швидкої допомоги.

ГСУ СК Росії порушив кримінальну справу про теракт.

Водночас російське міністерство науки і вищої освіти видало рекомендацію скасувати всі заняття у вишах на найближчий час. Усі масові заходи в Москві та підмосков'ї також скасовано. Аналогічні заходи ввели і в багатьох інших регіонах країни.

У столичному транспорті та в аеропортах посилили огляди.

Що відомо про терористів

Росгвардія продовжує пошук терористів. Правоохоронцям дано орієнтування на біле "Рено" з номерами Тверської області. Зазначається, що номери можуть бути "липовими".

Під час зупинки цієї машини співробітникам наказано дотримуватися заходів безпеки.

Пізніше спецслужби дали орієнтування на ще один автомобіль - сірий "Рено Флюенс".

Додатково

У п'ятницю, 22 березня, у торговельному центрі "Крокус Сіті хол" перед концертом гурту "Пікнік" під Москвою почалася стрілянина. Очевидці повідомляли про велику кількість загиблих.  Потім терористи підпалили концертний зал. Вогонь швидко поширився будівлею. Почався обвал опорних конструкцій.

Українська розвідка вважає теракт у торговельному центрі в Підмосков'ї спланованою провокацією російських спецслужб за наказом Путіна, щоб виправдати подальшу ескалацію війни проти України і мобілізацію в Росії.

В ОП заявили, что Украина не имеет отношения к стрельбе в подмосковном "Крокус Сити Холл"22.03.2024, 21:26 • [views_0]

Легіон "Свобода Росії" завбачливо зробив заяву, що в трагедії, яка сталася сьогодні в підмосков'ї, вважають винним терористичний режим російського диктатора Путіна. 

Тетяна Салганік

Кримінал та НП