6-kvitnia-vsesvitnii-den-nastilnoho-tenisu-mizhnarodnyi-den-khodinnia-po-vohniu

6 квітня: Всесвітній день настільного тенісу, Міжнародний день ходіння по вогню

 • 58386 переглядiв

Більшість фахівців вважає, що настільний теніс з'явився в Англії, як різновид великого тенісу. Незабаром гра з відкритого повітря перейшла в приміщення - грали на підлозі. Пізніше з'явилася гра на столах. Простий інвентар, а головне невеликі розміри майданчика дозволяли грати де завгодно.

Сьогодні, шостого квітня, усі шанувальники настільного тенісу можуть долучитися до події, що присвячена цьому виду спорту – Всесвітньому дню настільного тенісу, пише УНН.

Більшість фахівців вважає, що настільний теніс з'явився в Англії, як різновид великого тенісу.

Незабаром гра з відкритого повітря перейшла в приміщення – грали на підлозі. Пізніше з'явилася гра на столах. Простий інвентар, а головне невеликі розміри майданчика дозволяли грати де завгодно.

Тоді не було визначених правил. М'ячі робилися з ниток, книги, розставлені на столі, були сіткою, а шматки товстого картону були ракетками. Досить довго гра використовувалася не як вид спорту, а тільки як засіб для проведення вільного часу й активного відпочинку.

Наприкінці ХІХ століття на нову гру звернули увагу підприємливі брати Паркер з США, які почали виготовляти інвентар для неї. І навіть зареєстрували торгову марку для гри "пінг-понг".

Через спроби двох братів монополізувати своє право настільний теніс, його популярність на деякий час впала. Однак, у 1926 році Міжнародна федерація настільного тенісу, яка почала проводити різноманітні змагання. Інші фірми отримали змогу виробляти та вдосконалювати ракетки та столи для настільного тенісу.

З 1988 року цей вид спорту став олімпійським.

Ще одна сьогоднішня подія пов’язана з олімпійським рухом – Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку. Подія була започаткована ООН у 2014 році з благородною метою - звернути увагу людства на важливість спорту та спортивних змагань для розвитку людства та створення мирних відносин.

росія, цинічно використовує ідею, що спорт має об’єднувати людей, просуває наратив, що "спорт поза політикою", і тим самим вимагає, щоб її спортсмени буди допущені до різноманітних міжнародних змагань, у тому числі і до Олімпійських ігор.

Деякі представники міжнародної спортивної спільноти підтримують рф, але чомусь, при цьому, чомусь, сором’язливо не хочуть згадувати, що за час війни росія пошкодила або повністю знищила більше 350 спортивних об’єктів.

Традиційно у першу суботу квітня любителі екстремальних розваг відзначають Міжнародний день ходіння по вогню.

Стародавня практика ходіння по гарячих жаринах вогнища існує більш ніж чотири тисячі років. Її витоки можна знайти в різних культурах по всьому світу. Від племені савау на островах Фіджі до православних християн у Греції, ходіння по вогню слугувало різним цілям – як обряд посвячення, випробування віри чи церемонія зцілення.

Ходіння по вогню, часто оповите ореолом містики, поєднує в собі елементи науки і психології. Воно ґрунтується на розумінні теплопровідності та захисного шару попелу над вугіллям. Проте, окрім фізики, ходіння по вогню є свідченням людської стійкості. Воно вимагає спокійного і стійкого мислення, а впевненість є вирішальним фактором для безпечного перетину вогняного шляху.

Також сьогодні можна долучитися до заходів з нагоди День синдрому Борінга-Опіца.

Це рідкісна генетична хвороба, яка проявляється у вигляді фізичних аномалій: викривлення хребта, порушення у роботі внутрішніх органів та затримок у розвитку.

Симптоми хвороби, яка вперше була описана у 199 році, проявляються у ранньому дитинстві.

За даними медиків, на даний час є від 50 до 300 дітей, які страждають на цю рідкісну хворобу, від якої немає ліків. Ніхто з дітей не доживає до повноліття.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святителя, патріарха Константинопольського Євтихія.

Чоловік народився у Малій Азії. Його вихованням займався дід-християнин. Євтихій став ченцем. У 552 обрали на патріарший престол.

Під час чергового Вселенського собору Євтихій різноманітну єресь у лавах церкви, але опонентів було більше. Євтихія позбавили сану патріарха та відправили у заслання. Через вісім років він повернувся, і знову став патріархом.

Іменини шостого квітня святкують Євген, Ярема, Павло.