a-avakov-potribno-pereglyanuti-status-voyennoyi-operatsiyi-na-donbasi-ale-ne-yiyi-sut

А.Аваков: потрібно переглянути статус воєнної операції на Донбасі, але не її суть

 • 8958 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що потрібно переглянути статус воєнної операції на Донбасі, але не переглядати її суть. Про це він сказав сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Антитерористична операція – цей термін ввійшов після того, як ми отримали російську агресію на Донбасі. Була уведена як тодішня реакція на незвичну ситуацію, якої раніше не було в Україні. Якщо йдеться про повномасштабну воєнну операцію, яка йде, це не спеціальна операція СБУ, то очевидно треба переглянути статус, але не переглянути суть", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент України прокоментував можливість скасування АТО

А.Аваков переконаний, що конфлікт на Донбасі буде вирішуватися не на лінії зіткнення, а через політичний тиск на агресора і політичне врегулювання. А вже потім, за його словами, - силами правоохоронців і військових.

Нагадаємо, у БПП заговорили про можливість запровадження воєнного стану на окремих територіях Донбасу.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни, яку веде проти нас РФ.

Українські Національні Новини

Політика