a-kobolyev-ne-viklyuchiv-variant-zakupivli-gazu-v-gazpromu

А.Коболєв не виключив варіант закупівлі газу в "Газпрому"

 • 10199 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Якщо російський "Газпром" на переговорах щодо постачання газу погодиться прийняти умови, які висувавє українська сторона, то є ймовірність, що Україна підпише додаткову угоду і буде розглядати варіант закупівлі російського газу. Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, якого цитує прес-служба компанії у Facеbook, передає УНН.

"Переговори будуть про зимовий пакет на наступну зиму. Нам завжди цікаво мати широке коло постачальників. Якщо Газпром, а він знає, чого ми від нього хочемо, на цих переговорах погодиться прийняти ці умови, то є ймовірність, що ми підпишемо додаткову угоду і будемо розглядати варіант закупівлі у них газу", - цитує А.Коболєва прес-служба.

Також він додав, що на базі контракту 2009 року "Газпром" вважає, що "він має право вимагати з нас штраф за "бери або плати". "Він виставив нам рахунки, потім вимоги були направлені в арбітраж", - зазначив А.Коболєв.

При цьому у "Нафтогазі" розповіли про умови, на яких можливе відновлення постачання газу з РФ: "вигідна цінова пропозиція, підписання додаткової угоди, яка скасовує правило "бери або плати" та вхід газу лише на контрольованих Україною точках".

 

Українські Національні Новини

Економіка