a-merkel-spodivayetsya-na-konstruktivniy-obmin-dumkami-z-d-trampom

А.Меркель сподівається на конструктивний обмін думками з Д.Трампом

 • 6448 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель сподівається на конструктивні переговори з президентом США Дональдом Трампом під час їх двосторонньої зустрічі у Вашингтоні. Про це повідомив прес-секретар німецького канцлера Штефен Зайберт, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Канцлер сподівається на конструктивний обмін думками з американським президентом. Німеччина і Сполучені Штати Америки є партнерами. Список наших спільних інтересів дуже довгий", - сказав на прес-конференції в Берліні Зайберт.

За його словами уряд Німеччини вважає, що протекціонізм не сприяє глобальному економічному зростанню.

"Ми як і раніше вважаємо, що вільна торгівля має переваги для всіх учасників. Ми не віримо в світовий економічний порядок, заснований на протекціонізмі", - зазначив він.

Нагадаємо, на зустрічі у Вашингтоні, яка відбудеться 14 березня, Д.Трамп і А.Меркель мають намір обговорити питання фінансування НАТО і нові виклики альянсу, а також боротьбу боротьбу з терористами з “Ісламської держави”. За даними The New York Times, Д.Трамп зачепить тему можливого збільшення витрат на оборону в Німеччині.

Як повідомляв УНН, високопоставлені співробітники в адміністрації американського лідера розповіли 10 березня, що президент США Дональд Трамп попросить канцлера Німеччини Ангелу Меркель поділитися своєю думкою про те, як США можуть допомогти розв'язати конфлікт на сході України.

У свою чергу 11 березня газета The New York Times посилаючись на свої джерела повідомила, що президент США Дональд Трамп під час майбутньої зустрічі у Вашингтоні з канцлером Німеччини має намір запитати у Ангели Меркель поради з приводу спілкування з президентом Росії Володимиром Путіним.

Українські Національні Новини

Новини Світу