a-parubiy-rozpoviv-khto-formuye-parlamentsku-koalitsiyu

А.Парубій розповів, хто формує парламентську коаліцію

 • 11353 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що у "Блоку Петра Порошенка" у парламенті - 141 народний депутат, у "Народного фронту" - 81 народний депутат, також є позафракційні депутати, разом з якими у коаліції нараховується достатньо депутатів. Про це голова парламенту заявив під час візиту на Львівщину, передає УНН.

"Голова ВР не має повноважень рахувати ні членів коаліції, ні членів опозиції і робити з того підсумовуючі речі. Коаліція чітко приймала рішення під час обрання і керівництва ВР України і під час обрання Кабінету міністрів України. У коаліцію окрім двох фракцій входить також велика кількість позафракційних депутатів. Я не маю достатніх даних, щоб назвати всіх позафракційних депутатів, що туди входять. Але скажу, що в "Блок Петра Порошенка" має 141 народного депутата, "Народний фронт" має 81 народного депутата, разом - 222. Я є членом коаліції, але позафракційним, Геращенко в коаліції, але є позафракційним. Гопко, Пташник, Єднак – є членами коаліції, але позафракційними. Це кілька людей, які я вже назвав, якщо я не помиляюсь, вже 227, але кількість позафракційних набагато більша в коаліції", - сказав він.

З його слів, питання коаліції - "штучне, політизоване, яке має на меті одне - розбалансувати ВР України, добитися дочасних виборів".

Нагадаємо, у БПП запевнили, що усі депутати залишаються в коаліції.

Українські Національні Новини

Політика