a-parubiy-rozpoviv-pro-plani-roboti-vr-na-ostannomu-tizhni

А.Парубій розповів про плани роботи ВР на останньому тижні

 • 10750 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. На останньому пленарному тижні парламент розглядатиме проект закон "Про Конституційний Суд", законопроекти щодо запровадження пенсійної та освітньої, а також медичної реформ. Про це на прес-конференції заявив голова Верховної ради Україні Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"У нас насправді "наполеонівські плани" на останній (пленарний – ред) тиждень і багато накопичилось законопроектів, які ми планували і хотілося б прийняти і по яких зараз працюють комітети. Попередньо заплановані на останні тиждень.., це закон "Про Конституційний суд", - сказав А.Парубій.

Він нагадав, що парламент минулого разу, з самого ранку розглядав цей законопроект, адже до нього було подано більше 1 тис. поправок.

"Я передбачаю, що зараз знов може бути велика кількість поправок і закон про Конституційний суд, один з найважливіших, але ми не будемо відтягувати з його прийняттям", - підкреслив він.

Також, за словами А.Парубія, парламент планує проекти законів щодо медичної реформи.

"Зараз працює комітет і так само працює робоча група. Дуже би хотілося, щоб і робоча група і комітет зміг доопрацювати всі правки, які були подані до цього законопроекту, щоб ми могли розглядати його на наступному пленарному тижні", - наголосив він.

Крім того, депутати мають розглянути законопроекти щодо запровадження пенсійної реформи.

"Було б важливим, щоб ми вийшли на прийняття цього документу на наступному пленарному тижні", - відзначив спікер.

Також за словами А.Парубія, парламент має ухвалити на майбутньому тижні вже доопрацьований проект закону щодо запровадження освітньої реформи "щоб з 1 вересня могли йти в школу і вузи з новою реформою".

"Крім того є ряд законопроектів, які потребують невідкладного прийняття. Можу сказати таким чином: ми будемо докладати усіх зусиль, щоб одночасно не порушувати процедури і встигнути їх розглянути", - зазначив Голова ВР.

Нагадаємо, питання реінтеграції Донбасу парламент має обговорити наступного пленарного тижня.

Українські Національні Новини

Політика