a-sitnik-nabu-tochno-znaye-scho-v-o-onischenka-ne-odin-pasport

А.Ситник: НАБУ точно знає, що в О.Онищенка не один паспорт

 • 11162 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. У Національному антикорупційному бюро України точно знають, що у народного депутата-втікача Олександра Онищенка не один паспорт. Про це заявив директор НАБУ Артем ситник в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", передає УНН.

У DT.UA є інформація, що пан Онищенко отримав грецький паспорт на прізвище Anichidis. У вас є така інформація? І скільки, взагалі, в пана Онищенка паспортів? —

"Ми точно знаємо, що в нього не один паспорт, але для можливості подальшого успішного затримання й екстрадиції поки що нічого не говоритимемо", - зазначив А.Ситник у відповідь на запитання, чи є у відомства інформація про те, що О.Онищенко отримав грецький паспорт на прізвище Anichidis, і скільки паспортів має нардеп.

При цьому на уточнююче запитання, чи чув раніше А.Ситник прізвище Anichidis, він відповів: "Це прізвище я чув".

Нагадаємо, раніше у СБУ заявляли, що О.Онищенко отримав паспорт громадянина РФ і погодився на співпрацю з російською владою.

О.Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада України 5 липня надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко покинув територію держави.

Генеральний прокурор України 27 липня підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук.

О.Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.

Українські Національні Новини

Політика