abroskin-rozpoviv-pro-nelegalnu-zbroyu-v-krayini-z-pochatku-roku-viluchili-blizko-500-odinits

Аброськін розповів про нелегальну зброю в країні: з початку року вилучили близько 500 одиниць

 • 9158 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Протягом І кварталу 2018 року задокументовано 1763 факти незаконного поводження зі зброєю та скоєння злочинів з її використанням. Про це повідомила прес-служба Нацполіціі, передає УНН.

За словами першого заступника голови Національної поліції України В'ячеслава Аброськіна, протягом перших трьох місяців цього року задокументовано 1763 факти незаконного поводження зі зброєю та скоєння злочинів з її використанням. При цьому одна 1328 фактів вже розслідувані, а в 1275 кримінальних правопорушеннях - фігуранти затримані.

Аброськін уточнив, що з незаконного обігу за три місяці 2018 року поліцейські вилучили 553 одиниці зброї та боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кур заявив, що рівень злочинності в Україні вище, ніж у 90-ті

"Зокрема, вилучено 16 автоматів, 18 карабінів, гвинтівок і рушниць, 215 пістолетів, 25 обрізів і 58 одиниць саморобної зброї. Крім того, вилучено 200 гранат, 14 гранатометів, 7 вибухових пристроїв і 32 500 патронів ", - додали в НПУ.

Нагадаємо, в Україні, за оцінками експертів, сьогодні спостерігається сплеск організованої злочинності.

За даними НПУ, в країні мало не кожен день ліквідовують ОЗУ. При цьому, кожне четверте організоване злочинне угруповання займається незаконним збутом наркотиків.

В цілому, за три роки, кількість ОЗУ в Україні зросла в три рази.

Боротьбу з оргзлочинністю в країні нині курує Аброськін в якості начальника кримінальної поліції НПУ.

Українські Національні Новини

Суспільство