advokat-podav-skargu-na-virok-suschenku

Адвокат подав скаргу на вирок Сущенку

 • 9506 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Адвокат українського журналіста Романа Сущенко, який незаконно утримується в Росії, подав скаргу на вирок суду. Про це він повідомив в своєму Twitter, передає УНН.

“Скарга на вирок Московського міського суду по справі Романа сущенка подана”, — написав Фейгін.

Нагадаємо, Московський міський суд засудив українського журналіста Романа Сущенка до 12 років у колонії суворого режиму.

Адвокат розраховує на те, що Романа Сущенка зможуть обміняти на керівника РИА Новости-Украина Кирила Вишинського. Фейгін зазначив, що захист Сущенка не вірить у можливість його помилування, скоріше, можливий його обмін.

Як повідомляв УНН, Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту сприяти звільненню та поверненню в Україну українського політв’язня Романа Сущенка. У МЗС заявили, що нехтування Росією основоположних прав людини свідчить про необхідність посилення міжнародного тиску.

Українського журналіста Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня 2016 року. ФСБ Росії звинувачує Сущенка у шпигунстві і роботі на українську розвідку.

У Міноборони заяви ФСБ РФ щодо належності журналіста до підрозділів Головного управління розвідки МОУ назвали черговою провокацією. Сам він своєї провини не визнає.

Жалоба на приговор Московского городского суда в отношении Романа Сущенко подана.

— Mark Feygin (@FeyginMark) 5 червня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика