advokat-sentsova-opublikuvav-novi-dokumenti-z-privodu-prokhannya-pro-pomiluvannya

Адвокат Сенцова опублікував нові документи щодо прохання про помилування

 • 12232 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Адвокат українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській в'язниці, опублікував нові документи з приводу прохання матері політв'язня про помилування. Відповідь Комісії з питань помилування оприлюднений на сторінці адвоката Дмитра Дінзе в Facebook, передає УНН.

Комісія з питань помилування на території Ямало-Ненецького округу автономного округу знову заявила, що О.Сенцов повинен сам написати прохання про помилування, при цьому пославшись на указ президента РФ від 28 грудня 2001 року №1500 "Про комісії з питань помилування на територіях суб'єктів Російської Федерації".

"Відповідно до цього указу, сам засуджений звертається з клопотанням про помилування до Президента Російської Федерації в письмовій формі і передає її адміністрації виправної установи, в якій на цей момент відбуває покарання", - йдеться у відповіді.

Йдеться про прохання про помилування матері Сенцова, яке відправив додатково адвокат Д.Дінзе.

Як повідомляв УНН, раніше комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому окрузі повідомила, що отримала два клопотання про помилування Олега Сенцова - від його матері і архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента, - проте не може їх прийняти, оскільки це не відповідає процедурі. Прохання про помилування, як стверджується, повинен подати сам Сенцов особисто.

Нагадаємо, Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Правозахисний центр "Меморіал" в Росії вніс Сенцова в список політв'язнів.

Українські Національні Новини

Політика