amerikanets-yakomu-diagnostuvali-onkologiyu-pochav-govoriti-z-irlandskim-aktsentom

Американець, якому діагностували онкологію - почав говорити з ірландським акцентом

 • 881077 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Чоловік із США почав говорити із "неконтрольованим ірландським акцентом" після того, як у нього діагностували рак простати, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Чоловік з Америки почав говорити із "неконтрольованим ірландським акцентом" після діагностування у нього онкології. При цьому він ніколи не був в Ірландії.

Чоловік був родом з Північної Кароліни, йому було близько 50 років і, скоріш за все, він мав синдром іноземного акценту (FAS);

Через цей рідкісний синдром чоловік, який не мав близьких родичів з Ірландії, говорив із сильним акцентом до самої смерті.

Вчені з Університету Дьюка в Північній Кароліні та Каролінського урологічного дослідницького центру у Південній Кароліні вивчали цей випадок.

"Наскільки нам відомо, це перший випадок FAS, описаний у пацієнта з раком передміхурової залози, і третій, описаний у пацієнта зі злоякісним новоутворенням", - зазначили вчені.

У своєму звіті вчені також повідомили, що в юності чоловік якийсь час жив у Англії й мав друзів і далеких родичів з Ірландії, проте ніколи не розмовляв з іноземним акцентом.

"Його акцент був неконтрольованим, присутнім у всіх ситуаціях і поступово ставав стійким", - заявили вчені. Також вони зазначили, що вперше такий акцент з'явився через 20 місяців лікування.

Вчені підозрюють, що зміни в мовленні спричинив так званий паранеопластичний неврологічний розлад (PND).

Українські Національні Новини

Здоров'я