amerikanski-vcheni-viznachili-vik-misyatsya

Американські вчені визначили вік Місяця

 • 22344 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Вчені Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (UCLA) встановили, що вік Місяця становить щонайменше 4,51 мільярда років. Про це зазначено у прес-релізі, опублікованому на сайті навчального закладу, передає УНН.

Нове дослідження говорить про те, що Місяць сформувався через 60 мільйонів років після зародження Сонячної системи. До цього вважалося, що це сталося в період від 100 до 200 мільйонів років після утворення Сонячної системи.

Повідомляється, що такі висновки були зроблені на основі аналізу зразків, що містять цирконій, який зібрали астронавти космічного корабля "Аполлон-14" в 1971 році на поверхні Місяця.

Вченими було вивчено вісім зразків мінералу.

"Цирконій – це найкращий природний годинник. Йому вдається виявляти збереження геологічної історії і показувати, де вони виникли", - розповів професор геохімії і космохімії, співавтор дослідження Кевін Маккіган.

Раніше гіпотези про вік Місяця ґрунтувалися на аналізі місячних порід, які були засмічені внаслідок множинних зіткнень. Однак, за словами К.Маккігана, такі зразки вказували дату інших подій.

Українські Національні Новини

Технології