angliyska-kompaniya-zaplatit-mayzhe-150-tis-dol-za-nezakonne-skidannya-vidkhodiv

Англійська компанія заплатить майже 150 тис. дол. за незаконне скидання відходів

 • 9773 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Англійська компанія "CC Haulage & Sons Ltd" заплатить майже 150 тис. дол. за перевищення ліміту зі скиданню відходів. Про це повідомляє місцеве видання Teignmouth Post, передає УНН.

Напередодні низка вантажних підприємств отримали дозвіл на відвантаження до 1 тис. тонн відходів. Але одна з компаній перевищила ліміт допустимого скидання відходів більш ніж у 7 разів. Йдеться про сімейну компанію-перевізника "CC Haulage & Sons Ltd".

У зв'язку з цим міський суд Ексетера (Велика Британія - ред.) зобов'язав "CC Haulage & Sons Ltd" сплатити штраф у 14 тис. фунтів стерлінгів (близько 18 тис. дол. - ред.) за перевищення ліміту зі скидання відходів. Також суд видав постанову про конфіскацію 90 тис. фунтів стерлінгів (близько 118 тис. дол. - ред.) у компанії.

Загалом "незаконна утилізація відходів" обійдеться англійській компанії майже у 150 тис. дол.

У той же час, забруднення українських земель і повітря обходиться значно дешевше. Раніше УНН повідомляв, що у Кропивницькому компанія-утилізатор спалила небезпечні відходи посеред міста. Але порушника оштрафували всього на 1700 грн.

Експерти вказують, що в Україні дешевше заплатити штраф, ніж безпечно утилізувати небезпечні відходи. Наприклад, за неналежну утилізацію використаних шприців лікарня може бути "покарана" всього на 500 грн. Катастрофічну ситуацію пояснюють відсутністю державного контролю над обігом небезпечних відходів та діючим мораторієм на перевірки бізнесу.

Українські Національні Новини

Новини Світу