angliytsya-oshtrafuvali-mayzhe-na-pivmilyona-dolariv-za-zvalische-nezakonnikh-vidkhodiv

Англійця оштрафували майже на півмільйона доларів за звалище незаконних відходів

 • 9476 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Англійський суд зобов'язав 57-річного жителя міста Ейлсбері виплатити 319 тис. фунтів стерлінгів (близько 420 тис. дол, - ред.) компенсації за екологічну шкоду. Про це повідомляє BBC, передає УНН.

Йдеться про 57-річного Крістофера Байлісе. Він був директором 17 компаній, які протягом тривалого часу незаконно скидали відходи на ділянку в промисловій зоні міста Понтіпул. У лютому 2016 року К.Байліс був засуджений до 12 місяців позбавлення волі. Також, він був дискваліфікований як директор компаній терміном на 5 років. А роком пізніше, за звалище незаконних відходів в промисловій зоні міста Понтіпул, К.Байліс був оштрафований на 420 тис. дол.

Власник ділянки, в свою чергу, був оштрафований на 723 тис. фунтів стерлінгів (близько 950 тис. дол, - ред). Дані кошти будуть направлені на очищення засміченою землі від 5 тис. тонн відходів.

"Ми сподіваємося, що результат цієї ситуації направить позитивний меседж суспільству. Наше співтовариство не потерпить тих, хто, прагнучи отримати прибуток, порушує закон, завдаючи шкоди навколишньому середовищу", - прокоментував рішення суду представник спільноти "Природні ресурси Уельсу" Джон Голдсуорті.

У той же час, українські компанії часто порушують екологічне законодавство.

Раніше УНН повідомляв, що в грудні минулого року СБУ виявила в Запоріжжі масштабну звалище медичних відходів. Замість утилізації небезпечних відходів зберігалися на складах, провокуючи епідемію в місті.

Також нагадаємо, в Кропивницького компанія-утилізатор спалила небезпечні відходи посеред міста. Порушника оштрафували за все на 1700 грн.

За оцінками експертів, в Україні відсутній державний контроль за обігом небезпечних відходів, близько 90% компаній не відповідають технологічним вимогам та займаються псевдоутилізацєю. Але, перевірити такі компанії і позбавити їх ліцензій практично неможливо через діючий мораторію на перевірки бізнесу.

Українські Національні Новини

Суспільство