antikoruptsiyniy-sud-maye-buti-stvoreniy-u-2018-rotsi-poroshenko

Антикорупційний суд має бути створений у 2018 році – Порошенко

 • 9456 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Антикорупційний суд має бути створений у 2018 році, на що передбачені кошти у Державному бюджеті на наступний рік. Про це сьогодні сказав Президент України Петро Порошенко під час презентації експертами проекту закону про Антикорупційний суд, який буде направлено до Верховної Ради, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби Адміністрації Президента.

Президент зазначив, що важливо мати спільну позицію щодо надзвичайної важливості зазначеного документу та імплементації і створення антикорупційного суду.

“Бажано, щоб це було завершено у 2018 році. В бюджеті за моєю пропозицією гроші на створення Антикорупційного суду передбачені”, — зазначив Глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада відкликала депутатський законопроект про антикорупційні суди

При цьому він підкреслив, що законопроект про антикорупційний суд має врахувати важливі позиції, зокрема щодо іноземних експертів, гарантії безпеки для суддів, прозорість та незалежність добору кандидатів в судді.

“Я як Президент продемонстрував політичну волю. Ми це вносимо. Для мене ключова позиція щодо врахування висновків Венеціанської комісії. При чому не допускаємо жодних політичних тисків ні від кого, і об’єктивне законодавство має бути якнайшвидше проголосоване у Верховній Раді”, — наголосив Глава держави.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що Антикорупційний суд буде створено в Україні протягом наступного року і він зможе вже запрацювати з 2019 року

Українські Національні Новини

Політика