apelyatsiyniy-sud-gruziyi-zalishiv-u-sili-virok-saakashvili-schodo-zlovzhivannya-sluzhbovim-stanovischem

Суд у Грузії залишив у силі вирок Саакашвілі щодо зловживання службовим становищем

 • 13576 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Апеляційний суд грузинського Тбілісі залишив в силі вирок колишньому президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі у справі про зловживання службовим становищем. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу грузинської прокуратури.

За даними слідства, Саакашвілі незаконно пообіцяв тодішньому керівнику Департаменту конституційної безпеки Даті Ахалая, що помилує засудженого за вбивство Сандро Гіргвліані. А потім вже в обхід Комісії з помилування помилував Геронтія Аланія, Міхеіла Бібілурідзе, Автанділа Апциаурі і Олександра Гачава, створивши правовий важіль для умовно-дострокового звільнення засуджених.

Як повідомляв УНН, у Грузії суд заочно засудив екс-президента країни Міхеіла Саакашвілі до 3 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Нагадаємо, Тбіліський міський суд визнав винним Міхеіла Саакашвілі в організації нападу на колишнього депутата грузинського парламенту Валерія Гелашвілі. Колишнього президента Грузії і екс-голову Одеської обласної держадміністрації в Україні заочно засуджено до шести років позбавлення волі. Суд виніс свій вердикт у четвер, 28 червня.

Українські Національні Новини

Новини Світу