apelyatsiyniy-sud-vidmovivsya-rozglyadati-skargu-na-zaochne-slidstvo-schodo-yanukovicha-u-spravi-maydanu

Апеляційний суд відмовився розглядати скаргу на заочне слідство щодо Януковича у справі Майдану

 • 24857 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Апеляційний суд Києва відмовився взяти до розгляду скаргу захисту на ухвалу суду, якою задоволено клопотання Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України про заочне досудове розслідування щодо екс-президента України Віктора Януковича. Захист подаватиме касаційну скаргу на постанову суду. Про це повідомив УНН адвокат екс-президента Олександр Горошинський.

"Не дивлячись на те, що вже є позиція Верховного суду, що такі рішення підлягають оскарженню в апеляційному і касаційному порядку, суд прийняв рішення, так би мовити, по найменшому спротиву – повернув (апеляційні скарги – ред.), що начебто це рішення не підлягає оскарженню", - сказав захисник.

О.Горошинський також зазначив, що захист однозначно подаватиме касаційну скаргу, "оскільки, відповідно до позиції Верховного суду, подібні рішення повинні бути оскарженні з урахуванням практики і позиції Європейського суду щодо доступу до правосуддя".

Зазначимо, що Апеляційний суд Києва ще 14 травня ухвалив рішення, яким відмовив захисту у розгляді їхніх апеляцій на рішення про заочне слідство щодо Віктора Януковича.

Нагадаємо, 7 лютого 2018 року Печерським районним судом м. Києва надано дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно екс-президента Віктора Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького.

Йдеться злочини, вчинені проти Майдану 18-20 лютого 2014 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП