argentina-platitime-za-kitayskiy-import-u-yuanyakh-a-ne-v-dolarakh

Аргентина платитиме за китайський імпорт у юанях, а не в доларах

 • 366322 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Аргентина почне платити за китайський імпорт у юанях, а не в доларах, оголосив уряд. Цей захід спрямований на полегшення доларових резервів країни, що виснажуються. Про це інформує Reuters, пише УНН.

Деталі

У квітні країна планує оплачувати китайський імпорт на суму близько 1 млрд доларів у юанях замість доларів, а потім близько 790 млн доларів щомісячного імпорту виплачуватимуться у юанях, йдеться у заяві уряду.

Рішення спрямоване на полегшення відтоку доларів, заявив міністр економіки Аргентини Серхіо Масса на заході після зустрічі із послом Китаю Цзоу Сяолі, а також із компаніями з різних секторів.

Угода дозволить Аргентині «опрацювати можливість» підвищення темпів імпорту, додав Масса, при цьому імпортні замовлення в юанях будуть вирішуватись протягом 90 днів, а не стандартних 180 днів.

Додамо

Це рішення було ухвалено, коли країна бореться з критичним рівнем своїх доларових резервів на тлі різкого падіння експорту сільськогосподарської продукції, спричиненого історичною посухою, а також політичною невизначеністю перед виборами цього року.

У листопаді минулого року Аргентина розширила валютний своп із Китаєм на 5 мільярдів доларів, прагнучи зміцнити міжнародні резерви.

Українські Національні Новини

Новини Світу