arkheologi-v-pompeyi-znayshli-starodavni-reshtki-tvarin

Археологи в Помпеї знайшли стародавні рештки тварин

 • 22379 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. У давньоримському місті Помпея, який був знищений попелом і лавою вулкана Везувій і зараз відноситься до півдня Італії, археологи знайшли рештки коней. Про це повідомляє УНН з посиланням Daily Mail.

Тіло коня під шаром лави в Помпеях виявили завдяки мережі тунелів, виритих грабіжниками могил. Підкопи були зроблені, щоб відшукати цінності в передмісті Помпей.

Важливо відзначити, що останки тварин в Помпеї справжня рідкість. За весь час археологічних розкопок їх можна перерахувати по пальцях.

Чорні археологи грабували старовинну віллу: зруйнували фрески, подекуди проломили стіни, коли їх діяльність зупинили. Однак стайня неподалік від садиби дивом виявилася непошкодженою. У ній вчені і виявили повний скелет коня і частковий - лоша.

Оскільки добре збереглися порожнечі, вчені тут же зробили гіпсову виливку, технологія якої не змінилася з часів 19 століття.

На голові тварини збереглися фрагменти вуздечки - вудила з дорогого заліза і бронзові накладки на ремені. Це дозволило вченим припустити, що скакуна виводили для участі у військових парадах.

Археологи також виявили тіло людини у віці від 40 до 55 років, який помер після виверження, що говорить про те, що люди продовжували вважати цей район своїм будинком.

Як повідомляв УНН, вчені прийшли до висновку, що таємницею кімнати, де могла спочивати Нефертіті, в гробниці Тутанхамона не існує.

Українські Національні Новини

Новини Світу