arma-dlya-rozshuku-aktiviv-ponad-sto-raziv-zvertalos-do-bankiv

АРМА для розшуку активів понад сто разів зверталось до банків

 • 10341 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), налагодило обмін інформації з 45 банківськими установами. Про це повідомляє прес-служба відомства, передає УНН.

"З початку року АРМА направлено 103 запита до банківських установ у рамках здійснення повноважень з виявлення та розшуку активів осіб, зазначених у зверненнях правоохоронних органів", - повідомили в АРМА.

При цьому відомство нагадало, що на його письмову вимогу банки розкривають інформацію стосовно юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю щодо наявності та стану рахунків, операцій за рахунками конкретної юридичної або фізичної особи, фізичної особи – суб’єкта підприємницької діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд передав “Межигір’я” в управління АРМА

Також Нацагентство отримує інформацію про залишки на рахунках у банках у гривнях, доларах США та євро. Відповідні повноваження АРМА отримало в результаті підписаного договору з Національним банком України.

Нагадаємо, за перше півріччя 2018 р. Національним агентством виявлено та розшукано активи з метою їх арешту і конфіскації, зокрема земельних ділянок 1821, нерухомості 3442, транспортних засобів 2470, зокрема літаки, яхти. Також було виявлено 833 одиниці сільськогосподарської техніки.

Українські Національні Новини

Економіка