armiia-rf-zavdala-bilsh-potuzhnoho-obstrilu-tsiiei-nochi-nizh-buly-poperedni-humeniuk

Армія рф завдала більш потужного обстрілу цієї ночі, ніж були попередні - Гуменюк

 • 19220 переглядiв

Російські окупанти здійснили більш потужні, ніж попередні, обстріли, використовуючи не лише авіацію, а й балістичні ракети, особливо в південних регіонах, та активізували використання розвідувальних безпілотників, щоб компенсувати відсутність пункту повітряної розвідки.

російські окупанти завдали цією ночі більш потужні обстріли, ніж попередні. Для ударів ворог застосовував не тільки авіаційні ракети. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону у п'ятницю, пише УНН.

"Очевидно, що більш потужний (обстріл - ред.), тому що і по кількості, і по якості це були інші ракети, і не тільки авіаційні. Останнім часом ворог активізував застосування балістики і зокрема по південних регіонах ми це бачимо. Водночас вони мають серйозну ваду – відсутність повітряного розгорнутого потужного розвідувального пункту А-50 – і намагаються компенсувати цю дірку в розвідзабезпеченні безпілотними розвіддронами. Ми бачимо, що вони активізувались і на нашому напрямку, в тому числі ми регулярно збиваємо їх і над морем також", - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що така велика кількість літаків, яка була задіяна окупантами під час останнього обстрілу, була спрямована на дозбирання інформації.

Також вона розповіла, що наразі залишається загроза обстрілу з Чорного моря, навіть тоді, коли жодного ракетоносія немає на боєвому чергуванні.

"Ворог здатен застосувати ракетоносії, навіть з бухти з акваторії порту, в якому він базується. Такі випадки вже траплялися під час повномасштабного вторгнення", - сказала Гуменюк.

Нагадаємо

Сили протиповітряної оборони у ніч на 22 березня знищили 92 повітряні цілі, які запустила армія рф по Україні - 55 ворожих "шахедів" та 37 ракет.