armiya-zimbabve-zakhopila-derzhteleradiokompaniyi-v-stolitsi-krayini

Армія Зімбабве захопила держтелерадіокомпанії в столиці країни

 • 9483 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Армійські підрозділи увійшли до столиці Зімбабве Хараре і захопили державну мовну компанію в середу після того, як правляча партія 93-річного президента Роберта Мугабе "ЗАНУ-ПФ" звинуватила главу військових в зраді. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Через добу після того, як воєначальник Костянтин Чівенга пригрозив втрутитися, щоб припинити чистку рядів своїх союзників в ZANU-PF Мугабе, репортер видання повідомив про бронетранспортери на головних дорогах навколо столиці.

Агресивні солдати наказували машинам проїжджати повз, не заважаючи їм просуватися у напрямку до Хараре.

"Не намагайтеся вживати ніяких дурних вчинків. Просто проїдьте," - заявив один із солдатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 93-річний президент Зімбабве почав виборчу кампанію

Увійшовши до столиці, військові через дві години захопили штаб-квартиру державного мовника країни ZBC, що є опорою правлячого режиму. Телерадіомовна корпорація Зімбабве транслює два телеканали і чотири радіостанції.

Під час захоплення будівлі вони наказали співробітникам піти додому. При цьому кілька робітників були побиті за непокору, розповіли два співробітники телерадіокомпанії і правозахисник.

Незабаром після цього три вибухи сталися у центрі столиці південноафриканської країни.

Незважаючи на те, що війська перебувають у столиці, військові поки що нічого не повідомили про долю Мугабе, лідера Зімбабве протягом останніх 37 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу