aryev-ukrayini-nichogo-robiti-u-parye-pislya-povernennya-rf

Ар'єв: Україні нічого робити у ПАРЄ після повернення РФ

 • 16312 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Якщо делегацію РФ повернуть до Парламентської асамблеї Ради Європи наступного року, то українській парламентській делегації нема чого робити в ПАРЄ. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив голова постійної делегації у ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв, передає УНН.

"Росія знову не подаватиме свою делегацію в ПАРЄ. Зусилля Генсека Ради Європи Ягланда виявилися марними, адже більшість делегатів й надалі не готові приймати РФ без санкцій через анексію Криму і війну на Донбасі", - відзначив В.Ар’єв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко заявила, що Росія не присилатиме свою делегацію в ПАРЄ цього року

При цьому він зауважив, що прихильники повернення РФ не здалися.

"Новий президент ПАРЄ, італійський соціаліст Ніколетті, хоч і не так як його попередник Аграмунт, але все одно прагне мати росіян в Асамблеї. Для цього, за підтримки проросійського лобі в Раді Європи, будуть намагатися змінити регламент ПАРЄ, аби прибрати звідти можливість запровадження санкцій проти національних делегацій. Цинізм вищого гатунку від певних очільників РЄ: це все одно що не засуджувати злочинця, а змінити свої закони так, щоб злочинець таким не вважався! Саме проти цього нам доведеться боротися протягом сесії 2018 року. Результат можливий тільки в єдності позиції і спільних зусиллях!" - підкреслив В.Ар’єв.

Голова постійної делегації у ПАРЄ сподівається, що наближення виборів не змінить стиль роботи української делегації.

"А якщо делегацію РФ хоч і тушками, але повернуть наступного року, то нашій парламентській делегації нема чого робити в ПАРЄ. Бо ця організація цінна лише своїми принципами і цінностями", - додав В.Ар’єв.

Як повідомляв УННРосія не направлятиме свою делегацію на січневу сесію ПАРЄ.

Українські Національні Новини

Політика