avakov-vistupiv-z-initsiativoyu-pripiniti-okhoronu-sudiv-politsiyeyu-i-natsgvardiyeyu

Аваков виступив з ініціативою припинити охорону судів поліцією і Нацгвардією

 • 13588 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що попросив скликати позачергове засідання Кабінету міністрів і планує внести на розгляд уряду питання про припинення охорони судів співробітниками Національної поліції і Національної гвардії. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"З ранку звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. ​​Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів", - зазначив він.

А.Аваков пояснив, що відповідно до ст.160 закону України про судоустрій і статус суддів, відповідна охорона судів повинна вестися створеною спеціальною службою судової охорони. "Створення цієї служби котрий рік саботується працівниками Державної судової адміністрації. Виділені державним бюджетом кошти незрозуміло як витрачаються", - зазначив міністр.

"В умовах, що склалися, фактичного саботажу суддів і судової адміністрації, буду вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції і Нацгвардії. Нехай тепер охороняють себе самі, раз в перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібною провиною", - додав А.Аваков.

Нагадаємо, суд відпустив на поруки народних депутатів чоловіка, який 15 лютого відкрив вогонь біля Солом'янського райсуду Києва, де розглядали справу міського голови Одеси Геннадія Труханова.

 

Українські Національні Новини

Політика