aviakatastrofa-na-kubi-v-litaku-bulo-20-svyaschenikiv

Авіакатастрофа на Кубі: в літаку було 20 священиків

 • 11346 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Міністр транспорту Куби Адель Іск'єрдо Родрігес заявив, що в результаті авіакатастрофи у п'ятницю поблизу Гавани загинули 110 людей, передає УНН з посиланням на AP.

За словами міністра, на борту перебували 113 людей, включаючи 102 громадян Куби, трьох туристів, двох іноземців та шістьох членів екіпажу з Мексики. Він повідомив, що серед загиблих було п'ятеро дітей.

Повідомляється також, що три жінки-жительки Куби вижили, але перебувають у критичному стані в лікарні.

За інформацією Кубинської ради церков, серед жертв катастрофи в Гавані - 20 священиків з євангельської церкви.

"На цьому літаку було 10 пар пасторів. 20 осіб. Вся Назарянська церква у східному регіоні", - підтвердив член ради.

Група провела кілька днів на зустрічі в столиці та поверталась до своїх домівок і місць релігійної служби у провінції Хольгуін.

Як повідомляв УНН, 18 травня літак Boeing 737, орендований у мексиканській авіакомпанії Damojh, виконував рейс авіакомпанії Cubana de Aviacion за маршрутом Гавана — Ольгин (місто на сході Куби). Лайнер зазнав аварії через хвилину після зльоту з міжнародного аеропорту Гавани імені Хосе Марті.

Причина падіння літака поки невідома, знайдений один з двох чорних ящиків літака. У суботу на острові розпочався дводенний загальнонаціональний траур. Крах Boeing 737 під Гаваною стало найбільшою авіакатастрофою на Кубі за останні 30 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу