avstraliia-hotova-vyznaty-palestynsku-derzhavu-hlava-mzs

Австралія готова визнати палестинську державу – глава МЗС

 • 26080 переглядiв

Австралія готова визнати палестинську державу в рамках зусиль з досягнення миру в регіоні. Міністр закордонних справ Пенні Вонг запропонувала рішення про дві держави, де ізраїльтяни і палестинці будуть жити пліч-о-пліч в окремих країнах, як єдину надію розірвати цикл насильства.

Міністр закордонних справ Пенні Вонг припустила, що Австралія повинна визнати палестинську державу, в рамках мирних зусиль у регіоні.

Про це передає УНН із посиланням на BBC.

Деталі

Міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг заявила, що її країна може визнати державність Палестини, щоб прискорити рух до миру в регіоні. Водночас у відомстві дипломатії Австралії зазначили, що ХАМАС не повинен відігравати жодної ролі в управлінні Палестиною.

У своїй промові у вівторок ввечері Вонг сказав, що рішення на основі принципу двох держав, коли ізраїльтяни і палестинці живуть пліч-о-пліч в окремих країнах, є "єдиною надією розірвати нескінченний цикл насильства".

Довідково

Влада в Канберрі вже давно заявляла, що визнання палестинської держави може відбутися лише в рамках переговорів з Ізраїлем про створення двох держав. Втім коментарі глави МЗС Австралії Пенні Вонг перегукуються з промовою британського міністра закордонних справ Девіда Кемерона на початку цього року, - Кемерон припустив, що Велика Британія також може визнати палестинську державність без підтримки Ізраїлю.

Нагадаємо

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс, який бере участь у переговорах в Каїрі, представив нову пропозицію, яка допоможе просунути угоду між Ізраїлем і ХАМАС щодо припинення війни в Газі і звільнення заручників. 

Спроба Кемерона переконати Трампа розблокувати допомогу Україні провалилася - The Guardian10.04.24, 08:53 • [views_0]