avstriyskiy-sud-vidmovivsya-areshtovuvati-d-firtasha-zmi

Австрійський суд відмовився арештовувати Д.Фірташа - ЗМІ

 • 12457 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Земельний суд Відня у четвер відмовив у задоволенні скарги прокуратури про арешт українського олігарха Дмитра Фірташа. Про це з посиланням на рішення суду повідомляє Wiener Zeitung, передає УНН.

"Українського олігарха Дмитра Фірташа не візьмуть під арешт. Земельний суд Відня оголосив у четвер, що не задовольняє прохання прокурорів про затримання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суд вирішив, що зобов'язання з'являтися в суд на вимогу і вилучення його паспорта досить для того, щоб контролювати олігарха.

"Однак Д.Фірташ на тимчасовій основі досі знаходиться під вартою", - сказано у повідомленні.

Вказано, що Д.Фірташ був затриманий у вівторок через європейський ордер на арешт з Іспанії.

Повідомляється, що "в п'ятницю суд прийме рішення щодо клопотання офісу прокурора Відня про взяття під варту під час процедури видачі США".

Остаточне рішення про екстрадицію має ухвалити міністр юстиції Австрії.

Як повідомляв УНН, австрійська поліція затримала українського бізнесмена Дмитра Фірташа, коли той залишав суд у Відні після засідання, на якому суддя фактично дозволив його екстрадицію в США.

Команда юристів, яка захищає українського мільярдера Дмитра Фірташа, оскаржить у Верховному суді Австрії і в Європейському суді з прав людини постанову про його екстрадицію, винесену у вівторок, 21 лютого, Вищим земельним судом Відня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП