b-obama-pidpisav-zakon-scho-obmezhuye-viyskovu-spivpratsyu-z-rosiyeyu

Б.Обама підписав закон, що обмежує військову співпрацю з Росією

 • 8012 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Президент США Барак Обама в п'ятницю підписав закон про асигнування на оборонні потреби країни, що передбачає обмеження у військовій співпраці з Росією, передає УНН з посиланням на РІА Новости.

"Ніякі кошти, виділені міністерству оборони США в 2017 фінансовому році, не можуть бути спрямовані на двостороннє військове співробітництво між урядами США і Росії до тих пір, поки міністр оборони у співпраці з держсекретарем не повідомлять відповідні комітети конгресу про те, що РФ припинила окупацію української території і агресивні дії, що загрожують суверенітету і територіальної цілісності України і членів НАТО ", - йдеться в документі.

Крім того, там вказується, що РФ повинна виконувати мінські угоди по Україні.

Окремим параграфом прописана заборона на виділення коштів на "будь-які дії, які визнають суверенітет РФ над Кримом". Винятки можуть бути тільки в тих випадках, коли міністр оборони і держсекретар визначать, що мова йде про національну безпеку США, і своєчасно повідомлять профільні комітети конгресу.

Нагадаємо, президент США Барак Обама підписав Бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони, де безпекова допомога Україні збільшена до 350 млн дол.

Українські Національні Новини

Новини Світу