babchenko-rozpoviv-yak-gotuvavsya-do-vbivstva

Бабченко розповів, як готувався до "вбивства"

 • 9788 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Про підготовлюваний замах журналіста Аркадія Бабченко поставили до відома місяць тому.
Про це під час прес-конференції заявив журналіст Аркадій Бабченко, передає УНН.

"Мене поставили до відома місяць тому (про підготовку замаху - ред.). Прийшли якісь люди, сказали, що ось твої паспортні дані, фотографія, паспортні дані твоєї дружини, твого будинку. Ось роздруківки переговорів, ось аванс, який дали за твоє вбивство. Пропонуємо тобі взяти участь в цій спецоперації і взяти організатора на гарячому", - розповів А.Бабченко.

Він уточнив, відносно документів, які йому показали, зокрема паспортні дані, "стало зрозуміло, що вони прийшли з Росії".

"Вони ніде не публікувалися ... Ось ту, фотографію, на якій мені 25 років, і яка є тільки в моєму паспорті і тільки в моїй справі в паспортному столі (в РФ - ред.)", - уточнив А.Бабченко.

"Мені сказали, що основне завдання - твоя безпека. Щоб мінімізувати небезпеку була придумана легенда, що я підвернув ногу, щоб не виходити з дому", - розповів А.Бабченко.

Він додав, що його "вбивство" цього вівторка є збігом, так як "наскільки я знаю, на людину (виконавця - ред.) почали тиснути".

"На виконання дали йому два тижні, три тижні. На нього почали тиснути і квапити, щоб це зробили швидше. Те, що це сталося 29 травня, коли я написав пост про друге день народження - це чистий збіг, тому що сама операція повинна була бути в п'ятницю, але з деяких причин була перенесена на вівторок", - резюмував А.Бабченко.

Як повідомляв УНН, названо ім'я підозрюваного в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, якого вчора затримали співробітники Служби безпеки України. Їм є Борис Льововіч Герман.

Українські Національні Новини

Суспільство