babtsya-u-kramatorsku-zdala-politsiyi-26-kg-vibukhivki

Бабця у Краматорську здала поліції 26 кг вибухівки

 • 11981 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. У Краматорську Донецької області 76-річна бабця здала поліції 26 кг вибухівки, які виявила на території домогосподарства після смерті чоловіка. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП у м.Києві, передає УНН.

"До Краматорського відділу звернулася місцева мешканка, яка повідомила, що у неї вдома знаходиться велика кількість боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці негайно прибули за вказаною адресою та вилучили 57 тротилових підривних шашок, вагою по 400 г кожна, 13 фрагментів тротилу загальною масою близько 3 кілограмів, 3 електродетонатори, а також предмети, зовні схожі на пістолет і обріз. Крім того, у схованці були армійський вибуховий пакет і 165 набоїв калібром 5,6 мм та 7,62 мм.

Жінка пояснила, що арсенал вона знайшла у сараї, де колись зберігав свої речі її покійний чоловік. Боєприпаси вилучені та направлені на експертизу.

Після проведення перевірки, згідно з ч. 3 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) Кримінального кодексу України жінку буде звільнено від кримінальної відповідальності.

Як повідомляв УНН, з березня по травень 2018 року під час спецзаходів з протидії незаконного обігу зброї та боєприпасів Нацполіція вилучила близько 950 гранат та 100 кг вибухівки.

Всього ж за п’ять місяців року поліція виявила близько 3,5 тисяч фактів незаконного обігу вогнепальної зброї та вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, 5 червня у Кропивницькому на порозі банку спрацювала вибухівка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП