baiden-obitsiaie-nehaino-pidpysaty-zakonoproekty-dzhonsona-pro-dopomohu-ukraini-izrailiu-ta-taivaniu

Байден обіцяє негайно підписати законопроекти Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

 • 22740 переглядiв

Байден обіцяє негайно підписати законопроекти, що надають критично важливу допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після схвалення Конгресом, щоб підтримати союзників проти загроз з боку росії та Ірану.

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроекти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом, передає УНН із посиланням на заяву Білого дому.

"... рішуче підтримую цей пакет, щоб отримати важливу підтримку Ізраїлю та Україні, надати вкрай необхідну гуманітарну допомогу палестинцям у Газі та зміцнити безпеку та стабільність в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. Ізраїль стикається з безпрецедентними нападами з боку Ірану, а Україна стикається з продовженням бомбардувань з боку росії, які різко посилилися за останній місяць", - зазначено в заяві Байдена.

Президент США наголосив, що Палата має прийняти пакет цього тижня, і Сенат повинен негайно слідувати.

"Я негайно підпишу цей закон, щоб надіслати світові повідомлення: ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану чи росії досягти успіху", - резюмував Байден.

Законопроєкт про допомогу Україні від США винесуть на голосування в суботу ввечері - Джонсон17.04.24, 19:06 • [views_0]

Нагадаємо

Палата представників США опублікувала текст  трьох законопроєктів, які фінансуватимуть інтереси національної безпеки Америки та її союзників в Ізраїлі, Індо-Тихоокеанському регіоні й Україні.

Законопроєкт про допомогу Україні передбачає вимогу до президента США надати ракети ATACMS.