baiden-zbyraie-lideriv-krain-hrupy-semy-cherez-iransku-ataku-na-izrail

Байден збирає лідерів країн "Групи Семи" через іранську атаку на Ізраїль

 • 76083 переглядiв

Байден скликав лідерів G7для координації єдиної дипломатичної відповіді після того, як Іран і його посередники здійснили безпрецедентну повітряну атаку на об'єкти в Ізраїлі.

 Президент США Джо Байден сьогодні скликає лідерів країн "Групи Семи" у зв'язку з нападами Ірану на Ізраїль, щоб скоординувати єдину дипломатичну відповідь на атаку Ірану. Про це йдеться у заяві Президента США, яку оприлюднив Білий дім, передає УНН

Раніше сьогодні Іран і його посередники, що діють з Ємену, Сирії та Іраку, почали безпрецедентну повітряну атаку на військові об'єкти в Ізраїлі. Я найрішучішим чином засуджую ці атаки

- йдеться у заяві Байдена.

Він вказав, що за його вказівкою, щоб підтримати оборону Ізраїлю, американські військові протягом минулого тижня перекинули в регіон літаки та есмінці ПРО. Завдяки цьому США допомогои Ізраїлю збити майже всі безпілотники і ракети.

Байден також повідомив, що говорив із прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу і виразив йому  непохитну прихильність Америки безпеці Ізраїлю. За словами лідера США, Ізраїль продемонстрував вражаючу здатність захищатися і перемагати навіть безпрецедентні атаки, пославши чіткий сигнал своїм ворогам, що вони не можуть ефективно загрожувати безпеці Ізраїлю.

Завтра (14 квітня - ред.) я зберу своїх колег - лідерів країн "Групи Семи", щоб скоординувати єдину дипломатичну відповідь на зухвалу атаку Ірану. Моя команда буде взаємодіяти зі своїми колегами по всьому регіону. І ми будемо підтримувати тісний зв'язок із лідерами Ізраїлю. І хоча сьогодні ми не бачили нападів на наші сили або об'єкти, ми будемо пильні до всіх загроз і без вагань вживемо всіх необхідних заходів для захисту нашого народу

- резюмував Байден. 

Доповнення 

Сьогодні, 14 квітня,  Рада Безпеки ООН збереться на засідання, ініційоване Ізраїлем. Єрусалим буде закликати Радбез ООН  засудити напад Ірану на Ізраїль та оголосити Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) терористичною організацією. 

Нагадаємо 

Іран вночі запустив по Ізраїлю 170 безпілотників, 30 крилатих ракет і 120 балістичних ракет. ЦАХАЛ заявляє про збиття 99% цілей і вже зараз відкриває повітряний простір.

За медичною допомогою звернулась 31 особа.