belhiia-hotova-profinansuvaty-ukraini-oboronni-potreby-prybutkom-vid-konfiskovanykh-aktyviv-rf-shmyhal

Бельгія готова профінансувати Україні оборонні потреби прибутком від конфіскованих активів рф - Шмигаль

 • 29437 переглядiв

Бельгія отримала 1,7 млрд євро прибутку від російських активів і спрямує кошти на підтримку українських біженців та потреби оборони.

Бельгія отримала прибутки від використання російських активів у розмірі 1,7 млрд євро. Ці кошти країна розділила на підтримку українських біженців у ЄС, але готова профінансувати українські потреби, зокрема і в обороні. Про це під час пресконференції заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

Прибутки від використання російських активів є в Бельгії. Бельгія задекларувала, що вони отримали в бюджет, і це вже їх доходи - 1,7 млрд євро. Ці 1,7 млрд розділені частково на підтримку українських біженців у ЄС, частково Бельгія готова профінансувати українські потреби, зокрема і в обороні

- сказав Шмигаль.

Він додав, що про це було обговорено під час візиту прем’єр-міністра Бельгії Олександра де Кроо.

Безумовно не всі деталі я можу зараз озвучити, але Бельгія готова нас потужно підтримати, зокрема, і з цих коштів (...) Бельгія готова спільно з партнерами розглядати можливість конфіскації російських активів і передачі їх Україні. Ці механізми протягом цього року будемо опрацьовувати. Почнемо цю роботу з весняних зустрічей на базі МВФ та Світового банку у Вашингтоні і далі будемо продовжувати на всіх майданчиках, включно з нашою конференцією з відновлення в Берліні. Я вважаю, що це має бути ключова тема

- додав Шмигаль.

Нагадаємо

Конфіскація російських активів стане надійним джерелом підтримки України і фінансування її відновлення. Наразі ведуться діалоги про конфіскацію 300 млрд доларів російських активів.