bellingcat-zayavila-scho-ukrayinski-ultrapravi-prokhodili-vishkil-na-bazi-v-polschi

Bellingcat заявила, що українські ультраправі проходили вишкіл на базі в Польщі

 • 96419 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Слідча група Bellingcat заявляє, що члени декількох ультраправих організацій з України проходили курс військової й тактичної підготовки в Польщі. Про це повідомило BBC, передає УНН.

Згідно з матеріалами розслідування, навчання відбувалося в тренінговому центрі приватної компанії European Security Academy (ESA). Ця компанія є однією з найбільших на ринку послуг військової та безпекової підготовки. Головний офіс розташований у Вроцлаві (Польща).

Bellingcat наводить численні фотографії з соціальних мереж ESA. На фото - курси з вогневої та тактичної підготовки, які проходили учасники з України. Слідча група ідентифікувала, в тому числі за допомогою соцмереж, деяких учасників тренінгів як ультраправих активістів.

Серед них ветерани й бійці "Азову", активісти організацій: "Традиція і Порядок", "Національний корпус", "Національні дружини", а також "Захист і Реконструкція країни" - ГО "Зірка", які характеризуються як ультраправі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bellingcat встановила ще одного російського офіцера, причетного до катастрофи МН17

Слідча група наводить фото з соцмережі з подякою від тодішнього командира загону спецпризначення "Азов" Національної гвардії України Ігоря Михайленка (тепер керівник "Національних дружин").

Керуючий директор ESA Бартош Бриль заявив Bellingcat, що компанія відмовляє в підготовці ультраправим активістам та тим, хто пов'язаний з ультранаціоналістичними організаціями. Він запевнив, що компанія проводить попередню перевірку кожного з учасників тренінгу. При цьому слідча група дійшла висновку, що деякі учасники тренінгів, які компанія проводила в Польщі, не приховують свого зв'язку з ультраправою ідеологією.

Нагадаємо, експертно-журналістська група Bellingcat опублікувала звіт, в якому розміщена інтерактивна карта з координатами, звідки Росія і підконтрольні їй бойовики вели обстріл на сході України влітку 2014 року.

Українські Національні Новини

Суспільство