bezviz-dlya-kosovo-bilshist-krayin-chleniv-yes-poki-ne-viznachilisya

Безвіз для Косово: лише кілька країн ЄС наразі "за"

 • 5375 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Сьогодні представники країн-членів Європейського Союзу провели перші переговори щодо візової лібералізації для Косово. Про це написав у Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

"Сьогодні відбулися перші переговори серед дипломатів країн-членів ЄС про візову лібералізацію для Косово. Німеччина, Франція і Нідерланди вагаються. Більшість країн не визначилися і тільки кілька країн "за". Планується робочий візит в Косово в жовтні. Це може виявитися дуже довгим процесом", - написав Р.Йозвяк.

Як повідомляв УНН, 30 серпня Комітет громадянських свобод Європейського парламенту проголосував за початок переговорів щодо візової лібералізації для Косово.

Раніше Європейська комісія запропонувала Раді ЄС та Європейського парламенту скасувати візовий режим для жителів Косово шляхом внесення його до безвізового списку для короткого перебування в Шенгенській зоні.

first discussion among EU member state diplomats on #Kosovo visa lib today. Germany, France & the Netherlands hesitant. most countries undecided, only a few ones positive. there will be working visit to Kosovo in Oct. this can be a very long process.

- Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) 17 вересня 2018 р

Українські Національні Новини

Політика