biliy-dim-gliboko-sturbovaniy-sprobami-kitayu-dosyagti-miru-v-ukrayini

Білий дім "глибоко стурбований" спробами Китаю досягти миру в Україні

 • 1890570 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Білий дім прагне попередити спроби Китаю представити зустріч Сі Цзіньпіна та володимира путіна наступного тижня як миротворчу місію, припускаючи, що будь-які рамки, які пропонує Пекін, будуть «односторонніми і відображатимуть лише російську точку зору», інформує УНН посилаючись на CNN.

Деталі

Джон Кірбі, представник Ради національної безпеки, сказав, що пропозиція Китаю може включати певний вид припинення вогню, що, за його словами, буде просто способом для росії перегрупуватися, перш ніж почати репресалії.

«Тепер припинення вогню фактично є ратифікацією російського завоювання», - сказав він.

«росія може використати припинення вогню лише для того, щоб ще більше зміцнити свої позиції в Україні, щоб відновити, переобладнати та оновити свої сили, щоб вони могли відновити атаки на Україну у будь-який час на свій вибір», — додав Кірбі.

Китай зокрема опублікував документ, що закликає до політичного врегулювання, але офіційні особи США поставилися до таких пропозицій із глибоким скептицизмом.

«Ми не вважаємо, що це крок до справедливого та міцного миру», - сказав Кірбі.

Тим часом, США, як і раніше, стурбовані тим, що Китай, ймовірно, розглядає можливість надання росії смертоносної військової допомоги, але «не бачить жодних ознак підтверджень» того, що таке рішення було ухвалено, сказав Кірбі.

Додамо

США закликали Сі провести телефонну розмову з президентом Зеленським, щоб почути українську сторону.

Українські Національні Новини

Новини Світу