bilsh-nizh-190-kongresmeniv-podali-do-sudu-na-d-trampa

Більш ніж 190 конгресменів подали до суду на Д.Трампа

 • 8725 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Більш ніж 190 американських конгресменів-демократів подали позов до суду проти президента Дональда Трампа у зв'язку з тим, що його бізнес-імперія отримує гроші від урядів іноземних держав. Позивачі вказують, що отримання таких платежів без схвалення Конгресу є порушенням Конституції, повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

Конгресмени наголошують, що Д.Трамп не оприлюднив свою податкову декларацію, тому немає змоги оцінити масштаб доходів, одержаних його бізнесом від іноземних урядів.

"Відмова президента ознайомити нас із цими коштами, надати інформацію про виплати та надходження, які він отримує, означає, що ми не можемо виконувати свою роботу", - заявив сенатор Річард Блументаль, який входить до групи конгресменів, що подали позов.

Нагадаємо, 12 червня судовий позов аналогічного змісту проти Д.Трампа подали генеральні прокурори штату Меріленд та федерального округу Колумбія, до якого належить столиця країни Вашингтон.

Ще один позов подала неурядова організація "Громадяни за відповідальність та етику у Вашингтоні" (CREW).

Президент назвав ці претензії політично вмотивованими. У групі компаній Д.Трампа стверджують, що надали міністерству фінансів інформацію про платежі від урядів іноземних держав.

За даними The Washington Post, йдеться про мільйони доларів, які компанії Д.Трампа отримали після початку його президентської каденції.

Українські Національні Новини

Новини Світу