bilshe-300-lyudey-doluchilisya-do-programi-zamisnoyi-pidtrimuvalnoyi-terapiyi-na-kirovogradschini

Більше 300 людей долучилися до програми замісної підтримувальної терапії на Кіровоградщині

 • 9296 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 14 грудня. УНН. Станом на сьогодні, замісну підтримувальну терапію (ЗПТ) у Кіровоградській області отримують 308 ін’єкційних споживачів наркотичних засобів. Про це поінформували у прес-службі ОДА, повідомляє УНН.

Згідно з інформацією, на початок 2016 року таких було лише 285 пацієнтів. У територіальному розрізі, 175 чоловік отримують ЗПТ в обласному центрі. Це 50% зареєстрованих ін’єкційних споживачів наркотиків, які проживають у Кропивницькому. В Олександрії замісну підтримувальну терапію отримують 72 особи, у Світловодську – 41, у Знам'янці – 20 осіб.

Як повідомили у прес-службі, завдяки впровадженню замісної підтримувальної терапії досягнуто позитивних результатів. Зокрема, вдалося зменшити рівень ризикованої поведінки, пов’язаної зі зловживанням наркотиками, а саме, ризик інфікування ВІЛ/СНІДом, гепатитом групи В та С, іншими інфекціями, що передаються через кров внаслідок спільного користування ін’єкційним обладнанням та наркотичними матеріалами. Наразі, нові випадки інфікування серед учасників програми ЗПТ не зафіксовані. Відсутні й нові летальні випадки внаслідок передозування психоактивними речовинами та препаратами ЗПТ.

Українські Національні Новини

Здоров'я