bilshe-pivmilyona-griven-u-valyuti-viluchili-v-punkti-propusku-borispil

Більше півмільйона гривень у валюті вилучили в пункті пропуску “Бориспіль”

 • 7542 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Партію валюти на суму близько 505 тис. грн намагались незаконно перемістити через пункт пропуску "Бориспіль". Про це УНН повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Київській області.

Як повідомили у прес-службі, незаконно ввезти 28 тис. дол. та 1275 євро намагався на територію України наш співвітчизник, який прилетів з Голландії.

"...було виявлено валюту, що знаходилася в куртці пасажира. Пасажиру було поставлено запитання щодо необхідності декларування наявних при ньому товарів, на що пасажир відповів, що таких не має. Далі митники поцікавилися щодо наявності у нього готівкових коштів, на що він заявив, що має 20000 дол. Після цього пасажира було запрошено до службового приміщення митниці, де він видав готівку, яка переміщувалась без ознак приховування", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби ДФС, з виявленої суми пасажиру було пропущено 10600 дол. та 45 євро. За протоколом про порушення митних правил вилучено 17400 дол. та 1230 євро.

Валюту вилучено до винесення судом рішення у справі.

Довідка: валюта залишається найпоширенішим предметом порушення митних правил в пункті пропуску “Бориспіль”. Всього з початку 2017 року працівниками Київської митниці ДФС складено 35 протоколів про порушення митних правил, де фігурувала валюта, на загальну суму 5 млн грн.

Нагадаємо, прикордонники спільно з працівниками фіскальної служби затримали 35-річного чоловіка на Донеччині, який намагався перемістити на окуповану територію через КПВВ "Гнутово" велику суму грошей.

Українські Національні Новини

Суспільство