bilshe-zasobiv-zakhystu-ta-boieprypasiv-u-dorozi-hensek-nato-pidbyv-pidsumky-zustrichi-z-ministramy-g7-ta-kuleboiu

"Більше засобів захисту та боєприпасів у дорозі": Генсек НАТО підбив підсумки зустрічі з міністрами G7 та Кулебою

 • 20040 переглядiв

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі від союзників по НАТО, які сповнені рішучості підтримати Україну і збільшити свою військову підтримку.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі. Таку заяву він зробив за підсумками зустрічі із міністрами закордонних справ країн G7 та головою МЗС України Дмитром Кулебою, пише УНН.

Хороша зустріч із міністрами закордонних справ країн G7 та Дмитром Кулебою щодо підтримки України. Більше засобів захисту та більше боєприпасів у дорозі. Також обговорили питання підтримки військових зусиль росії з боку Китаю, КНДР та Ірану. НАТО підтримує Україну

- написав Столтенберг у X.

Деталі

Прибувши 18 квітня на зустрічі міністрів закордонних справ G7 на Капрі Генсек НАТО підкреслив важливість посилення підтримки України.

"Зараз ми маємо обнадійливі ознаки від Конгресу США про те, що найближчими днями вони проголосують за пакет заходів для України", - сказав Столтенберг, вітаючи відданість і рішучість союзників по НАТО у тому, що стоять за Україну.

Як зазначили у НАТО, останніми тижнями члени Альянсу посилили підтримку, зокрема через ініціативу щодо боєприпасів під керівництвом Чехії; збільшення військової підтримки з боку Нідерландів; новий пакет допомоги від Данії та рішення Німеччини відправити Україні додаткову систему Patriot.

"Дев’яносто дев'ять відсотків військової підтримки Україні надходить від союзників по НАТО, і надзвичайно важливо, щоб союзники по НАТО підтримували та збільшували свою підтримку", - сказав Генсек. 

Столтенберг сказав, що "НАТО планує працювати над більшою роллю в координації безпекової допомоги та підготовки для України, і наголосив на важливості надання сталої та передбачуваної фінансової підтримки".

У п'ятницю Генсек очолить віртуальне засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, зазначили в Альянсі.

Кулеба зустрівся зі Столтенбергом та подякував НАТО за допомогу з ППО18.04.24, 22:28 • [views_0]