biznes-vysyt-na-volosyni-mali-pidpryiemtsi-skarzhatsia-na-nyshchivnu-podatkovu-polityku-video

Бізнес висить на волосині: малі підприємці скаржаться на нищівну податкову політику (ВІДЕО)

 • 124670 переглядiв

Малі підприємці в Україні скаржаться на високі податки та руйнівну податкову політику, радячи голові парламентського податкового комітету Данилу Гетманцеву зменшити навантаження на малий бізнес, оскільки він перебуває на межі закриття через надмірне оподаткування.

Українські підприємці скаржаться на податковий тиск і радять голові комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данилу Гетманцеву сильно задуматись над зменшенням навантаження на малих підприємців, адже бізнес знаходиться на межі закриття. Про це свідчить опитування підприємців, яке провів УНН під час ярмарків у Києві.

Опитані скаржаться на те, що податки в Україні завищені. За їхніми словами, у воєнний час влада навпаки повинна помʼякшувати податкову політику.

Голова ГО "Всеукраїнська асоціація "Ярмарки України" Лілія Чередніченко, яка також була серед опитаних УНН підприємців, нагадала, що представники малого бізнесу давно борються з неправильною системою оподаткування і вимагають її зміни на благо бізнесу, а не тих, хто керує податковою політикою.

"Під час війни треба ще спрощувати систему оподаткування, бо бізнес у нас висить на волосині. Якщо ми хочемо робити економіку України, то треба допомагати бізнесу і пану Гетманцеву треба дуже-дуже задуматись над цим питанням", - додала Чередніченко.

20.12.23, 19:09 • [views_0]

Крім того, опитані підприємці зазначають, що податкова система в Україні працює не для людей, а для влади. При цьому, на їхню думку, владі абсолютно байдуже на малий бізнес в Україні. 

"Мені здається, зараз навпаки намагаються задавить малий бізнес", - розповів один із опитаних підприємців.

Додамо

Раніше українці в опитуванні УНН висловили невдоволення діями влади та податковою політикою, а також порадили Гетманцеву ввести ще податок на повітря, на сон та погану погоду, щоб остаточно "закрутити гайки" всім громадянам. Відео опитування можна подивитись тут.

Нагадаємо

В ексклюзивному інтервʼю УНН волонтерка, засновниця креативної агенції ARENA CS, членкиня Борду Young Business Club Яна Матвійчук заявила, що податкова політика, яку здійснює Гетманцев сильно гальмує українську економіку і, якщо, його не зупинити, у майбутньому призведе до її занепаду. 

Лілія Подоляк

Слайдер