blinken-poperedyv-pekin-shchodo-rosii-kytai-ne-mozhe-stoiaty-odniieiu-nohoiu-v-obokh-cherevykakh

Блінкен попередив Пекін щодо росії: "Китай не може стояти однією ногою в обох черевиках"

 • 19938 переглядiв

Державний секретар США Ентоні Блінкен попередив, що росія становить загрозу не лише для України, але й для інших європейських країн.

Державний секретар США Ентоні Блінкен попередив, що росія становить загрозу не лише для України, але й для інших європейських країн, і вказав Китаю, що він "не може стояти однією ногою в обох черевиках" - не може мати дружні відносини з європейськими країнами і водночас підживлювати найбільшу загрозу європейській безпеці з часів холодної війни. Про це він сказав за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 на Капрі, пише УНН з посиланням на Sky TG24.

Деталі

"росія становить загрозу не тільки для України, а й залишиться такою для інших європейських країн" і "Китай не може стояти однією ногою в обох черевиках, він не може мати дружні відносини з європейськими країнами і водночас підживлювати найбільшу загрозу європейській безпеці з холодної війни", заявив Блінкен.

"Я вважаю, що те, що ми бачимо сьогодні, є продуктом відносин між Китаєм та росією. Ми чітко сказали Китаю не постачати зброю росії для її агресії проти України, прямих постачань ми не бачили, але це ключові поставки компонентів", - вказав держсекретар США.

"Вкрай важливо", щоб Україна негайно отримала більше ресурсів - Блінкен19.04.24, 15:34 • [views_0]