blizko-42-onkozakhvoryuvan-na-sogodni-ye-povnistyu-vilikovnimi-likar

Близько 42% онкозахворювань на сьогодні є повністю виліковними – лікар

 • 10370 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Близько 42% ракових захворювань на сьогодні є повністю виліковними. Рак – не вирок, але лише за наявності двох обов'язкових умов: рання діагностика та якісне лікування в онкологічній клініці. Про це повідомив головний лікар МЦ "Клініка Спіженко" Антон Шкіряк на своїй сторінці у Facebok, передає УНН.

"Менше половини ракових захворювань, біля 42%, на сьогодні є повністю виліковними. І діагноз рак – не вирок, але лише за двох умов: раннє виявлення на перших стадіях захворювання І або ІІ, та адекватне специфічне лікування в онкологічній клініці. Інколи виявлений рак низького ступеню злоякісності може, на жаль, прогресувати при неадекватній і неповній терапії, що нівелює весь успіх від ранньої діагностики хвороби. Успішність лікування залежить від того, скільки коштів виділяється на лікування місцевими органам охорони здоров'я і на якій стадії пацієнту ставиться діагноз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українців страх отримати невтішний діагноз переважає над здоровим глуздом

У більшості випадків пацієнти занадто пізно приходять до лікаря. Рак – це хвороба, яку можна ефективно лікувати. Але щоб виявити її в зародку – потрібно пройти детальний онкоскринінг, яким більшість громадян сьогодні нехтують. Саме тому я рекомендую при виявленні перших ознак захворювання звернутися до спеціалістів, а саме до мультидисциплінарної онкологічної команди, яка допоможе вам у діагностиці а також у лікування важкої онкологічної патології", - повідомив він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, для ефективної боротьби із онкозахворюваннями в Україні необхідно створити єдиний медичний простір профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань.

Також нагадаємо, безліч сучасних лікувальних закладів в Україні сьогодні готові запропонувати і жінкам і чоловікам програми обстеження всього тіла — онкоскринінги.

Українські Національні Новини

Суспільство