blokuvannya-telegram-sud-prizupiniv-rozglyad-pozovu-do-roskomnaglyadu

Блокування Telegram: суд призупинив розгляд позову до Роскомнагляду

 • 6866 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Арбітражний суд Москви залишив без руху до 7 червня позов ТОВ "Інвестор" до Роскомнагляду на 5 млн рублів в зв'язку з наслідками блокування месенджера Telegram, оскільки заявник не надав відсутні документи. Про це свідчать дані картотеки арбітражних справ. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС .

"Залишити заяву, що надійшла до канцелярії Арбітражного суду міста Москви 27.04.2018 року, без руху на строк до 07.06.2018 року, протягом якого заявник повинен усунути обставини, що послужили підставою для залишення заяви без розгляду", - зазначено в ухвалі суду.

Як наголошується в документі, позивач не доклав до позову повідомлення про вручення копій позовної заяви відповідачу та іншим учасникам справи, документи, що підтверджують сплату держмита, свідоцтво про реєстрацію як юридичної особи та виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, а також документи, "які підтверджують обставини, на яких позивач обгрунтовує свої вимоги". Крім того, позов не містить розрахунку стягуваної суми.

Арбітражний суд Москви зареєстрував позов ТОВ "Інвестор" до Роскомнагляду і Мінфіну в кінці квітня. У тексті позовної заяви говорилося, що через дії по блокуванню Telegram компанії "було завдано великих збитків з зв'язку з неможливістю користувачів зареєструватися на платформі <...> і отримати доступ до об'єктів інвестування". За словами власника компанії Олександра Віхарева, обмеження також порушили пропускну здатність самої компанії, через що вона зазнала втрат в розмірі 5 млн рублів.

Як повідомляв УНН, Telegram блокують в Росії з 16 квітня за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Оскільки месенджер став використовувати для обходу блокування сервери американських компаній Amazon і Google, Роскомнадзор почав обмежувати до них доступ. Заблокованими опинилися майже 20 мільйонів адрес. При цьому сам Telegram продовжує працювати.

Нагадаємо, заблокувати Telegram буде неможливо, війна з ним триватиме вічно. Про це заявив інтернет-омбудсмен Росії Дмитро Маринич.

"Заблокувати його допомогою блокування IP-адрес неможливо, і війна триватиме вічно навіть з урахуванням того, що клієнтська частина Telegram - це відкритий код, його можна проаналізувати і зрозуміти, як він працює", - заявив Маринич.

Українські Національні Новини

Новини Світу