bloomberg-miniust-ssha-maie-namir-podaty-pozov-do-apple-cherez-obmezhennia-funktsii-iphone

Bloomberg: Мін'юст США має намір подати позов до Apple через обмеження функцій iPhone

 • 48890 переглядiв

Міністерство юстиції США планує подати до суду на Apple 21 березня за порушення антимонопольного законодавства шляхом блокування доступу до апаратних і програмних функцій iPhone.

Мін'юст США планує подати позов до американської корпорації Apple за порушення антимонопольного законодавства, пише Bloomerg, передає УНН.

Деталі

За даними агентства, позов може бути поданий 21 березня. Відомство звинувачує компанію у блокуванні доступу до апаратних програмних функцій iPhone.

Bloomberg зазначає, що позов стане третім випадком за останні 14 років, коли відомство подає до суду на Apple через порушення антимонопольного законодавства. Агентство уточнює, що новий позов буде подано у рамках боротьби президента США Джо Байдена з американськими технологічними гігантами.

Востаннє Мін'юст США подавав до суду на Apple у 2012 році. Тоді позов був пов'язаний із підвищеними цінами на цифрові книги. За рішенням суду, Apple мала виплатити компенсацію у розмірі $450 млн.

ЄС наклав на Apple антимонопольний штраф у 1,8 млрд євро за неправомірні умови використання додатків04.03.24, 17:22 • [views_0]