bloomberg-ssha-ta-velyka-brytaniia-vidstezhuiut-20-miliardiv-dolariv-kryptovaliutnykh-perekaziv-do-rosii

Bloomberg: США та Велика Британія відстежують 20 мільярдів доларів криптовалютних переказів до Росії

 • 44610 переглядiв

США і Великобританія розслідують понад 20 мільярдів доларів криптовалютних переказів до Росії через російську біржу Garantex за допомогою Tether, підозрюючи у сприянні фінансовим злочинам і незаконних переказах.

США та Велика Британія розслідують кілька криптовалютних транзакцій на суму понад 20 мільярдів доларів, які пройшли через російську віртуальну біржу, повідомляє Bloomberg 28 березня, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що транзакції були здійснені через російську біржову групу Garantex з використанням прив’язаної до долара криптовалюти Tether. США та Велика Британія санкціонували перекази через Garantex за підозрою у сприянні фінансовим злочинам і незаконним переказам до Росії.

Доповнення

Західні країни розпочали кілька раундів санкцій проти Росії та осіб, пов’язаних із Володимиром Путіним, з початку повномасштабного вторгнення в надії виснажити джерела доходів, які, як вважають, допомагали фінансувати війну.

Нещодавно ЄС прийняв пакет санкцій, спрямованих ще на 106 осіб і 88 організацій, причетних до агресії Росії проти України. До списку увійшли компанії з Індії, Шрі-Ланки, Китаю, Сербії, Казахстану, Таїланду та Туреччини.

ЄС також ввів жорсткіші обмеження на експорт товарів і технологій подвійного призначення для 27 суб’єктів, які можуть сприяти технологічному розвитку російського військового сектору, і ввів обмеження на експорт компонентів, які використовуються для розробки та виробництва безпілотників.

Союзники України також заморозили близько $300 млрд російських активів ще в лютому 2022 року, коли почалося повномасштабне вторгнення.

США запровадили нові санкції проти пов'язаних з рф фінтех-компаній через криптооперації для обходу санкцій26.03.24, 11:00 • [views_0]