boyovi-vtrati-ssha-v-afganistani-zrosli-za-rik-na-tretinu

Бойові втрати США в Афганістані зросли за рік на третину

 • 9534 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Бойові втрати США в Афганістані зросли приблизно на третину за 12 місяців у зв'язку зі збільшенням інтенсивності американських військових операцій. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Її журналісти ознайомилися з доповіддю, наданою Конгресу США адміністрацією діючого американського президента Дональда Трампа. Як випливає з документа, протягом 12 місяців по листопад 2017 року включно втрати США в Афганістані склали 141 чоловік: 14 військовослужбовців були вбиті в боях, а 127 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виділив 700 тисяч грн на допомогу сім’ям загиблих у теракті в Кабулі

Як зазначає видання, цей сумарний показник виріс на 35% у порівнянні з попереднім звітним періодом, що завершився в листопаді 2016 року. Головною причиною зростання втрат, за оцінками газети, є нарощування інтенсивності операцій, які проводять США в Афганістані. Як наголошується в публікації, Вашингтону поки так і не вдалося істотно поліпшити ситуацію в сфері безпеки в країні.

США воюють в Афганістані з жовтня 2001 року, що обійшлося, за оцінками Пентагону, вже приблизно в 680 млрд. доларів США. У ході цієї кампанії загинули 2,35 тис. американських військовослужбовців, ще понад 20 тис. отримали поранення.

Як раніше повідомляв УНН, потужний вибух сколихнув центр афганської столиці Кабул 27 січня, внаслідок якого загинули 103 людини, 235 осіб отримали поранення. 

Українські Національні Новини

Новини Світу