boyoviki-na-donbasi-pogrozhuvali-zatrimati-sposterigachiv-obsye

Бойовики на Донбасі погрожували затримати спостерігачів ОБСЄ

 • 10668 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Бойовики погрожували затримати спостерігачів ОБСЄ на блокпості поблизу Горлівки 28 квітня. Про це йдеться в оприлюдненому сьогодні звіті СММ ОБСЄ за 16-29 квітня, передає УНН.

Вказано, що протягом звітного періоду свобода пересування спостерігачів СММ ОБСЄ залишалася обмеженою через наявність мін і невибухлих боєприпасів з обох боків лінії зіткнення, а також через обмеження (переважно заборона доступу) з боку членів збройних формувань (23 рази) і Збройних сил України (5 разів).

"Під час інциденту, який стався 28 квітня на блокпості поблизу Горлівки, члени збройних формувань погрожували затримати членів патруля місії", - додали у місії.

Крім того, як зазначається, сторони і далі цілилися зі стрілецької зброї по безпілотних літальних апаратах СММ та глушили їхні сигнали.

"З 18 квітня СММ здійснює моніторинг та сприяє забезпеченню доступу для працівників КП "Компанія "Вода Донбасу" до і з Донецької фільтрувальної станції після того, як 17 квітня працівники станції потрапили під обстріл зі стрілецької зброї і зазнали поранень. Донецька фільтрувальна станція є важливим об’єктом цивільної інфраструктури, який забезпечує водою понад 300 000 осіб з обох боків лінії зіткнення", - додали в ОБСЄ.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, з початку цього року підтверджено загибель 18 цивільних осіб на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП